Osiguravajuće kuće Srbije u evropskom udruženju

Bez autora
Jun 21 2011

Udruženje osiguravača Srbije, koje okuplja osiguravajuće kompanije saopštilo je danas da je postalo pridruženi član Evropskog udruženja osiguravača i reosiguravača. Odluka je doneta jednoglasno na godišnjoj Skupštini Evropskog udruženja osiguravača i reosiguravača, koja je održana u Atini. Status pridruženog člana će omogućiti osiguravajućim društvima u Srbiji bržu i lakšu primenu direktiva EU koje regilušu sektor osiguranja, kao i mogućnost davanja predloga i sugestija prilikom usvajanja novih pravila. Udruženje osiguravača Srbije očekuje da u naredne tri godine postane punopravni član Evropskog udruženja osiguravača i reosiguravača. Evropsko udruženje osiguravača i reosiguravača okuplja nacionalna osiguravajuća udruženja iz 33 evropske države.

Osiguravajuće kuće Srbije u evropskom udruženjuUdruženje osiguravača Srbije, koje okuplja osiguravajuće kompanije saopštilo je danas da je postalo pridruženi član Evropskog udruženja osiguravača i reosiguravača.

Odluka je doneta jednoglasno na godišnjoj Skupštini Evropskog udruženja osiguravača i reosiguravača, koja je održana u Atini, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, status pridruženog člana će omogućiti osiguravajućim društvima u Srbiji bržu i lakšu primenu direktiva EU koje regilušu sektor osiguranja, kao i mogućnost davanja predloga i sugestija prilikom usvajanja novih pravila.

Udruženje osiguravača Srbije, kako se navodi, očekuje da u naredne tri godine postane punopravni član Evropskog udruženja osiguravača i reosiguravača.

Evropsko udruženje osiguravača i reosiguravača okuplja nacionalna osiguravajuća udruženja iz 33 evropske države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik